Trekharmonika -Wandel-Weekeinde 1-3 februari 2019 Berg en Dal (Nijmegen)

Een weekeinde muziek maken en wandelen in de prachtige omgeving van Berg en Dal onder leiding van Mark Söhngen en Hilbert Post.

De workshop Mark geeft de workshop. "Een gevoelige mineurwals, een sensuele tango, een lome blues of een swingende polka? De juiste noten spelen is één ding, maar hoe krijg je zo’n melodie dan al naar gelang gevoelig of sensueel of loom of swingend fris? Mijn oma zei het al : »C’est le ton qui fait la musique »".   

Daarom: we gaan in deze workshop kijken hoe je van noten muziek kan maken: hoe maak je een toon, hoe zet je ‘m in, hou je ‘m aan of niet, kort, lang, zacht, hard, hoe gebruik je je balg, de adem immers van je trekharmonika en wanneer precies. Waar laat je je vingers en je voeten en hoe schakel je (voor een stukje) je verstand uit en (helemaal) je gevoel in. We gaan dit doen aan de hand van een paar mooie, gevoelige, sensuele, lome en swingende melodieën uit het rijke repertoire (en dat is vaak meer dan je denkt) waaruit we als trekharmonikaspeler kunnen kiezen, van middeleeuwen via balfolk tot popmuziek aan

De wandelingen Hilbert begeleidt 2 wandelingen. De accommodatie ligt vlak bij de stuwwal tussen Nijmegen en Beek. In dit prachtige heuvelachtige gebied maken we zaterdagmorgen een wandeling.   Zondagmorgen wandelen we door de velden , langs wijngaarden en door de bossen rondom de accommodatie. De wandelingen duren ca. 2-2,5 uur en het tempo wordt afgestemd op de groep. Hilbert is kok, fervent wandelaar en speelt trekharmonika.

Het verblijf We overnachten in vakantieboerderij de Holdeurn. Schitterend gelegen aan de rand van Nijmegen in het glooiende bosgebied van Berg en Dal. De boerderij bestaat uit een groot aantal moderne appartementen. Wij hebben een 6 persoons- en een 8 persoonsappartement gehuurd. Alle kamers hebben twee eenpersoonsbedden. Je deelt de kamer met iemand van hetzelfde geslacht. Het grote appartement heeft een grote ruime voor de workshop en om samen te eten. Maximum aantal deelnemers is 14. Eventuele partners die niet muziek maken maar wél willen wandelen, fietsen, de omgeving verkennen, fotograferen, etc. zijn welkom. Zie ook www.holdeurn.com voor informatie over de accommodatie.

De kosten Voor dit weekeinde bedragen de kosten € 195. Dit is Inclusief alle maaltijden (vrijdagavond diner tot zondagmiddag lunch), begeleide wandelingen, workshop, koffie en thee, lakenpakket. Zelf meenemen: toiletartikelen, handdoek en je trekzak (CF) natuurlijk!

Aamelden: bij Hilbert, bij voorkeur per mail. Graag vermelden je volledige naam en adres, te. nr. Verder hoor ik graag of je een dieet hebt of bijvoorbeeld vegetarier bent, dan kan daar bij de maaltijden rekening mee gehouden worden.

Annuleringsregeling: kostenloos tot 4 weken voor aanvang van het weekeinde. Daarna alleen terugbetaling als iemand van de wachtlijst jouw plek kan innemen.

Meer informatie:

Heb je nog vragen over de trekharmonika workshop: mail marksohngen@planet.nl of bel . 06-25 017 611

Voor alle overige vragen en aanmelding, mail hilbert@hetnet.n. tel. 06-33 892 492


===========================================================================================================================================================================================================================================================================================

Een impressie van het weekeinde in Diever door 2 enthousisaste deelnemers: www.harmonicahoek.nl/archief/2016/2016_01_29/

Een impressie van de eerste 2 weekeinden in Berg en Dal: www.harmonicahoek.nl/archief/2015/2015_02_20_22/

============================================================================================================================================

Voorgaande weekeinden:

5-7 oktober 2018 Eernewoude

7-9 septembr 2018 Eernewoude

24-26 november 2017 Bakkeveen

22-24 september 2017 Berg en Dal

3-5 februari 2017 Bakkeveen

20-22 januari 2017 Berg en Dal

14-17 oktober 2016 Terschelling

29-31 januari 2016 Diever

16-18 oktober 2015 Berg en Dal

20-22 februari 2015 Berg en Dal

6-8 maart 2015 Berg en Dal