Na de weekeinden in januari en februari van dit jaar hebben we vanwege de vele enthousiaste reacties opnieuw twee weekeinden gepland:

Een weekeinde muziek maken en wandelen in een prachtige omgeving  onder leiding van Mark Söhngen en Hilbert Post.


22-24 september 2017 in de Holdeurn, Berg en Dal (bij Nijmegen).

24-26 november 2017 Nieuw Allardsoog, Bakkeveen. 


De workshop:

Mark geeft de workshop. Een gevoelige mineurwals, een sensuele tango, een lome blues of een swingende polka? De juiste noten  spelen is één ding, maar hoe krijg je zo’n  melodie dan al naar gelang gevoelig of sensueel of loom of swingend fris? Mijn oma zei het al: »C’est le ton qui fait la musique». Daarom: we gaan in deze workshop kijken hoe je van noten muziek kan maken: hoe maak je een toon, hoe zet je ‘m in, hou je ‘m aan of niet, kort, lang, zacht, hard, hoe gebruik je je balg, de adem immers van je trekharmonika en wanneer precies. Waar laat je je vingers en je voeten en hoe  schakel je (voor een stukje) je verstand  uit en (helemaal) je gevoel  in. We gaan dit doen aan de hand van een paar mooie, gevoelige, sensuele, lome en swingende melodieën uit het rijke repertoire (en dat is vaak meer dan je denkt) waaruit we als trekharmonikaspeler kunnen kiezen, van middeleeuwen via balfolk tot popmuziek aan toe.

De wandelingen:  

Hilbert begeleidt 2 wandelingen.  Beide  accommodaties liggen in prachtig bosrijk wandelgebied. De wandelingen duren ca. 2,5 uur en het tempo wordt afgestemd op de groep. Hilbert is kok, fervent wandelaar en speelt trekharmonika.

Het verblijf:   

Het eerste weekeinde  overnachten we in vakantieboerderij de Holdeurn.  http://www.holdeurn.com Schitterend gelegen aan de rand van Nijmegen in het glooiende bosgebied van Berg en Dal. De boerderij bestaat uit een groot aantal moderne appartementen. Wij hebben een 6 persoons- en een 8 persoonsappartement gehuurd. 

Het tweede weekeinde overnachten we in Nieuw Allardsoog, Bakkeveen. http://www.nieuwallardsoog.nl We hebben een van de lodges afgehuurd (logde Das) met 8 tweepersoonskamers, een keuken en zithoek. Voor het musiceren is er een aparte ruimte. Nieuw Allardsoog ligt op het  grenspunt van de drie noordelijke provincies, in een park van 16 ha. met bos, parkjes, weiden en een eigen ven en omringd door natuurgebieden van It Fryske Gea en Staatsbosbeheer. 

Alle kamers hebben twee eenpersoonsbedden.  De Holdeurn met douche en toilet op de gang, Nieuw Allardsoog met douche en toilet op je kamer.     Je deelt de kamer met iemand van hetzelfde geslacht. Maximum aantal deelnemers  aan de workshop is 15. Eventuele partners die geen  muziek maken maar wél willen wandelen, fietsen, de omgeving verkennen, fotograferen,  etc. zijn welkom.

De kosten: 

De kosten voor een  weekeinde bedragen  € 195. Dit is Inclusief alle maaltijden (vrijdagavond  diner tot zondagmiddag lunch),  begeleide  wandelingen, workshop, koffie en thee, lakenpakket. Zelf meenemen:  toiletartikelen, handdoek en je trekzak natuurlijk!

Meer informatie:

Heb je nog inhoudelijke vragen over de trekharmonika workshop:  mail marksohngen@planet.nl  of bel . 06-25 017 611

Voor alle overige vragen en aanmelding  mail hilbert@hetnet.nl. of bel . 06-33 892 492

=============================================================================================================================================

Een impressie van het  weekeinde in Diever door 2 enthousisaste deelnemers:  www.harmonicahoek.nl/archief/2016/2016_01_29/

Een impressie van de eerste 2 weekeinden in Berg en Dal:  www.harmonicahoek.nl/archief/2015/2015_02_20_22/

============================================================================================================================================

Voorgaande weekeinden:

3-5 februari Bakkeveen

20-22 januari 2017 Berg en Dal

14-17 oktober 2016  Terschelling 

29-31 januari 2016 Diever  

16-18 oktober 2015 Berg en Dal    

20-22 februari 2015 Berg en Dal    

6-8 maart         2015 Berg en Dal